Első napok az egyetemen
2019. február 08. írta: 913291

Első napok az egyetemen

city_real_estate_1.png

Véget ért az első egyetemi hét, de nem mondhatnám, hogy nehéz volt. Összesen 4 tárgyam lesz valószínűleg, de 2 hetet kaptunk arra, hogy véglegesítsük a tantervünket, így még lehet, hogy ezen változtatni fogok. A 4 tantárgy összesen heti 8 tanórát jelent (egy tanóra nagyjából 1,5-2 óra), így nem vagyunk túlterhelve. 

A követelmények kicsit máshogy néznek ki, mint azt otthon megszoktam. A legtöbb tárgyból itt is van vizsga, de általában ez tesztes vizsga, a tanárok hozzáállásából ítélve nem veszik ezt annyira komolyan. A jelenlétet nem nagyon nézik, de az órai aktivitás, az órai feladatok megoldása általában 10-20%-a a végleges jegynek. A tárgy teljesítésének legfőbb követelménye általában egy esszé megírása, erre helyezték a tanárok a legnagyobb hangsúlyt, de a jegynek csak kb 30-40%-át adja, viszont némelyiknek komoly követelményei vannak. Igaz, hogy ezeket nem egyedül, hanem csoportban kell megírni, de átlagosan 5-6000 szó az elvárás (furcsa, hogy ők nem karakterben adják meg), természetesen angolul, így kicsit tartok tőle, mert bár írtam már esszéket, idegen nyelven még nem csináltam ilyen hosszú terjedelműt. 

Érdekes volt számomra, hogy a tanórákról a tanárok is 10 percet késtek (volt, amelyik órán 35 percet vártunk a tanárra, majd inkább hazamentünk), de némelyik diák is csak 15-20 perccel az óra kezdete után talált be a terembe. Az órákat általában azzal kezdtük, hogy mindenki elmondta a saját nevét, az ország nevét, ahonnan jött és az szakot, amin tanul. Mindenki nagy meglepetésére az egyik órán egy asztrofizikus lánnyal is találkozhattunk, de ami számomra még inkább meglepő volt, hogy az egyik tanárom az Oxfordon is tanított. Szóval az órák többnyire a bemutatkozással és a követelmények ismertetésével teltek. 

Kíváncsian várom a jövő hetet, addig is nemsokára újabb posztban írok az egyetem épületéről és szolgáltatásairól.

Eszti

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazasomtortenete.blog.hu/api/trackback/id/tr5214613744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása