Sportolási lehetőségek
2019. február 14. írta: 913291

Sportolási lehetőségek

maradj_formaban.png

A University of Cantabria sokszínűségét többek között az is bizonyítja, hogy kiemelt figyelmet fordít a sportra. Aki szeretne mozogni, az könnyen megtalálja a magának való sportágat, amit az egyetem által szervezett órákon ki is próbálhat. Már az orientációs napon a kezünkbe nyomtak egy színes füzetet, amiben megtaláltuk a szükséges információkat. Milyen edzés, mennyiért, hol?

Már egy korábbi posztomban írtam, hogy az egyetem legtöbb kara egy utcában helyezkedik el. Ennek az utcának nagyjából a közepén található a sportközpont. Egy közepes méretű sportcsarnokot kell elképzelni, aminek a legnagyobb légterében 2 pálya van, ezt tetszés szerint lehet kosárlabdázásra, focizásra, röpizésre, mindenféle csapatsportra használni. Ha esetleg néhányan kedvet kapnak egy közös játékhoz, akkor magáncélra is le lehet foglalni a pályákat. Ezen kívül egy konditerem is található az épületben, valamint néhány kisebb terem, ahol a kevesebb mozgásteret igénylő sportokat lehet űzni. Hogy milyen sportokat?

Megszámoltam, a prospektusban 27 sportágra lehet jelentkezni. Csak hogy néhányat említsek: jóga, zumba, úszás, latin táncok, tai chi, de például sakkozni és szörfözni is meg lehet tanulni. Jól hangzik, de mennyibe kerül?

Mindegyik sportnál 3 ár van feltüntetve: 1 sportkártyával, 1 sportkártya nélkül, 1 pedig a nem egyetemisták részére. A sportkártyának egyszeri költsége van, ami 26,5 euróba kerül. Ezzel a kártyával már sok órát ingyen igénybe lehet venni, amik viszont így is pénzbe kerülnek, azokért kedvezményes árat kell fizetni. Így például egy éves kondibérlet 86 euróba kerül, de persze van lehetőség rövidebb időre kiváltani a bérletet.

Az ESN lelkes önkénteseinek köszönhetően azonban további mozgási lehetőségek is akadnak. Az egyik közösségi oldalon például egy futós csoportot hoztak létre, ahol a futni vágyók egyeztethetik össze az időpontokat a heti 4 fix alkalmon kívül (2 kezdő és 2 haladó alkalom van egy héten). Emellett jövő héten kerül megrendezésre az "Olimpiadas Solidarias", ami egy egy hétig tartó rendezvény, itt kosárban, fociban és röpiben mérhetik össze magukat a jelentkező csapatok. A program célja, hogy a nevezési díjként begyűjtött személyenkénti 2 kg tartós élelmiszert rászoruló családoknak adományozzák. Mivel szeretek röpizni, ezért én is beneveztem az egyik barátnőmmel, hogy mekkora sikerünk lesz, az majd jövő héten kiderül.

További szép hetet!

Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://utazasomtortenete.blog.hu/api/trackback/id/tr114627860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása