Carnaval de Santoña
2019. március 03. írta: 913291

Carnaval de Santoña

Az egyik észak-spanyol öbölben helyezkedik el Santoña, egy kis település, Santandertől mindössze 45 km-re. Ide látogattunk el a hétvégén 2 busszal tele erasmusos diákokkal. Hogy miért?

A városban minden évben rendeznek egy fesztivált, ami tulajdonképpen egy össznépi farsanghoz hasonlítható. Mi csak egy éjszakát töltöttünk ott, mert a buszunk este 9-kor indult Santoñába és hajnali 5-kor jött vissza, de a karnevál egyébként többnapos. Mivel igen kis településről van szó (mindössze kb 12 000 lakosa van), nem egy tipikus spanyol forgatagban találtuk magunkat, de így is élvezetes volt az este. Főként fiatalok voltak az utcákon mindenféle jelmezbe beöltözve, szinte nem is láttam olyat, aki ne viselt volna valamilyen nem hétköznapi öltözetet. A többség egy nagyobb téren gyűlt össze egymás, na meg néhány üveg alkohol társaságában. A tértől nem messze egy fesztiválsátrat is felállítottak, ott lehetett táncolni, de egyébként nagyjából ennyiből állt a felhozatal. Érdekes volt nézni a jelmezeket, volt, aki megoldotta egy állatmintás kezeslábassal, de sokan választottak komplexebb összeállítást. Személyes kedvencem a medúzalányok voltak, akik egy átlátszó esernyőt alakítottak át rendkívül kreatívan:

53224204_613654195723382_3800461808263757824_n.jpg

Spanyolországban egyébként sok híres fesztivál van, több közülük elég rendhagyó. Észak-Spanyolország talán leghíresebb fesztiválja a pamplonai bikafuttatás, aminek a lényege, hogy elengednek néhány bikát, akik a vállalkozó kedvű egyéneket végigkergetik a város utcáin. Sajnos nem veszélytelen ez az esemény, többször halálos áldozata is volt a bikafuttatásnak. Ezen kívül még számos őrült fesztivál van, például paradicsomcsata Bunolban, vagy döglött patkány dobálás, de van csecsemő-átugró fesztivál is. Persze ezeken kívül vannak hagyományos ünnepek is, amikor felvonulásokat tartanak, szól a zene és megy az evés-ivás. Akit érdekelnek az ilyen fesztiválok, azoknak ajánlom, hogy keresgessenek az interneten, sok hasznos cikket lehet találni a spanyol fesztiválokról, de azzal számolni kell, hogy a szállás és az utazás is drágább lesz ezekben az időpontokban.

Jövő héten újra jelentkezem!

Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://utazasomtortenete.blog.hu/api/trackback/id/tr4514666191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása